Acupunctuur Haacht

Acupunctuur Haacht

Acupunctuur is een Oosterse holistische geneeswijze waarbij er fijne wegwerpnaalden gebruikt worden om het lichaam of de geest te helpen genezen. Volgens de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt iedere persoon geboren met een hoeveelheid energie. Via een netwerk van energiebanen, meridianen genaamd, stroomt deze energie door ons lichaam. De meridianen zijn verbonden met elkaar en met de organen en de geest. Ze vormen een web in het lichaam. Als er een verstoring van de deze doorstroming ontstaat door stress,trauma,onevenwichtige voeding e.a., kunnen er klachten,pijn of ziektes optreden. Door het aanprikken van bepaalde punten op de meridianen kan de energie weer stromen en kan de balans zich weer herstellen. Een acupunctuurbehandeling doet slechts weinig of geen pijn.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?

Het aantal behandelingen en de reactie op een behandeling is afhankelijk van de ernst van het probleem.

– acuut probleem: snel effect, weinig behandelingen noodzakelijk (soms slechts één), 1 à 2x/week

– chronisch probleem: langzamer effect, meer behandelingen noodzakelijk (4 tot 10 behandelingen), 1x/week. Afhankelijk van de ernst kan een onderhoudsbehandeling elke 4 to 6 weken aanbevolen worden.

Voor welke klachten?BAF

Acupunctuur kan helpen bij heel veel klachten zoals bij hoofdpijn, nek- en rugpijn. Stress en spijsverteringsklachten.

Voor extra info verwijs ik u door naar de website van de Belgian Acupunctors Federatie.

Wordt acupunctuur terugbetaald?

  1. Ik ben een erkend lid van de Belgian Acupunctors Federation.
  2. Indien u aangesloten bent bij de Onafhankelijke, Neutrale of Liberale mutualiteiten, kan een gedeelte van je acupunctuurbehandeling terugbetaald worden.
  3. Sommige verzekeringsmaatschappij vergoeden, in het kader van een hospitalisatieverzekering, een volledige acupunctuurbehandeling.

Neem hiervoor contact op met uw ziekenfonds.